söndag 20 oktober 2013

Smörgåsar eller hur var det nu med smörrebröd

Häromdagen hade vi en lång pratstund om hur olika smörgåsarna kan se ut beroende på var man kommer ifrån.

Vi har danska smörrebröd som ju bara har en liten brödbit och som sen överöses med allehanda pålägg.
En brukare nämde Fläskesteg med rödkål och knaperstekt svål.
Som förresten heter svär på danska.

Eller som en annan sa Fiskefilè med remoulad och citron.

 Någon annan nämde baguette, 
det är väl sånt som kommer från Frankrike?

 

Här i Sverige är det säkert "korvamackan" som är mest svenskt kanske eller kaviar,
Kalles ska det vara...
eller kanske knäckebröd...

 


Jag vet inte så noga, 
men skånskt kanske.

 Holländarna äter gärna en rågbrödssmörgås.
Medan de i Polen vill ha skuren ost och korv till sitt bröd.
I Storbrittanien är det väl sandwich eller dubbelmacka som gäller.
Ja, 
vi hade faktiskt inte så noga koll på det...

 

Vi skrattade dock gott när en annan brukare sa
-Ja, det är tur flickor att vi ännu inte är så många olika nationaliteter här, 
för villket jobb ni skulle få.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar